Varför börja plugga direkt efter gymnasiet?


 
1. Varför började du plugga direkt? 

Helt ärligt hade jag inget bättre för mig & hade ett bra tag varit inställd på att flytta ifrån min födelsestad (längtade att komma därifrån), vilket är helt omöjligt utan inkomst. Eftersom det är väldigt svårt att få jobb utan en högre utbildning valde jag att fortsätta plugga. Dessutom har jag alltid varit väldigt skolglad, vilket jag fortfarande är, jag har inte trivts i alla skolor eller klasser jag gått i, men njuter av att lära mig nya saker och att ha kontrollen över min egna planering både i och utanför skolan! 
 

 
2. Fördelar/nackdelar enligt dig?

En sak som både är en för - och nackdel är kompisarna. Alla jag umgås med är äldre än mig, varierar mellan 2-13 års åldersskillnad. Fördelen är att man oftast får ganksa kloka råd, då de har en större livserfarenhet än mig, Nackdelen är att man känner sig väldigt liten och att ingen har någon direkt respekt för mig, dessutom har de intressanta berättelser att dela om sina liv, kan handla om deras första barn, ett utlandsjobb, förlovning. mm. Min intressantaste historia är typ att jag har en egen lägenhet....vilket inte är speciellt intressant.....Vilket resulterar i att jag oftast är tyst när sådana historier berättas...Jag fick inte ens handla på systemet under mitt första år på högskolan,,eller komma in på uteställerna som mina kompisar hängde på...Det har blivit många tråkiga och ensamma kvällar efter man har nekats i dörrarna och lunkat hem själv mitt inatten genom hela staden....
 
En fördel är att man får en examen i en ganska låg ålder, vilket är ganska coolt. ;) Dock saknar man arbetslivserfarenhet när man tar examen, vilket de andra som är ganska mycket äldre redan har.
 

 
3. Om du skulle haft möjligheten att ändra ditt beslut, vad skulle du gjort?
 
Jag hade inte ändrat mitt beslut, visst kanske försökt få tag i en lägenhet med billigare hyra, men annars är jag glad och stolt över beslutet jag tog efter gymnasiet. Med tanke på att jag aldrig hade varit hemifrån tidigare så krävdes det en del att flytta 30 mil från alla jag kände till en helt egen bostad + att börja studera med en ny studeiform. 
 
Beslutet jag tog April 2013 om att flytta hit är verkligen det som har format mig mest, jag har lärt mig och utvecklats så otroligt mycket dessa åren & jag skulle inte vilja ändra på det!
 

Kommentera här: